Krav Maga

Krav Maga is Hebreeuws voor contactgevecht, het is het zelfverdedigingssysteem dat gebruikt wordt door de veiligheidsdiensten en de speciale legereenheden van het Israëlische leger. Dit systeem is geheim gebleven tot 1964 en wordt sindsdien gebruikt door de Mossad, F.B.I. en Franse antiterreureenheid (G.I.G.N.) Het is een moderne, praktische wijze van zelfverdediging, die inspeelt op de huidige agressie in de wereld. Krav Maga wordt gekenmerkt door een logische benadering van zelfverdediging en gevechtssituaties waarbij men, na een kortere periode van instructie, een relatief hoog niveau kan bereiken.

Krav Maga combineert mentale, technische, tactische en lichamelijke training om zo de kans te vergroten de controle over de situatie te verkrijgen in de meest gevaarlijke situaties. Het is een uniek systeem dat internationaal erkend wordt als een innovatieve, effectieve en zeer praktische zelfverdedigingsmethode. De grootmeester en ontwikkelaar is Imi Lichtenfeld, de topinstructeur van het man -tot- man gevecht in het Israëlische leger. Krav Maga is ook getest in extreme geweldsituaties en oorlogen.

De technieken zijn effectief, eenvoudig en gemakkelijk te leren en kunnen onder extreme stress- situaties toegepast worden, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd.
Door middel van Krav Maga leer je  jezelf te verdedigen tegen:
Verschillende types van agressie
Bedreiging met mes, pistool en stok
Verwurgingen.

Krav Maga is een methode voor iedereen die zijn persoonlijke veiligheidsgevoel  wil versterken, zodat je niet langer bang op straat hoeft te zijn en in staat bent om aan allerlei onveilige situaties het hoofd te bieden. Regels binnen het systeem van Krav Maga zijn er niet: alles is toegestaan om jezelf te verdedigen als dit nodig is. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat het past binnen de situatie waarin je verkeert.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Vraag hier een proefles aan

Laden...